Nyheter

Sveriges mest flexibla operatör

OrbiGo i Danmark

OrbiGo tar nu steget in på en ny marknad och expanderar till Danmark!
Vi är stolta över att vi nu kan erbjuda våra tjänster i Danmark, vi samarbetar med utvalda återförsäljare som är tongivande på den lokala marknaden.

Denna expansion markerar ännu ett steg i vår tillväxtresa på den nordiska marknaden.

Framtiden för din kommunikation säkras med OrbiGo POC!

2023 har OrbiGo POC ökat med 300%

🚀 Vi har spännande nyheter att dela med er alla från år 2023! 🚀

Efter summering av år 2023, är vi på OrbiGo är glada att meddela att vår försäljning av OrbiGo POC användare har skjutit i höjden med nästan 300%! 🎉

Detta är ett otroligt steg framåt för oss, och vi vill tacka er för ert stöd och förtroende. Er entusiasm för vår framtidssäkra kommunikationslösning för komradio har varit otroligt inspirerande.

Är det dags att uppgradera din komradio till något som möter framtidens krav på kommunikation?
Anslut dig till OrbiGo-familjen och utforska vår POC-radio – en pålitlig och banbrytande lösning för moderna kommunikationsbehov.

Vi är stolta över att kunna erbjuda en högkvalitativ och framtidssäker kommunikation och ser fram emot att fortsätta leverera innovativa lösningar till er alla!

Välkommen till en ny era av smidig och pålitlig kommunikation med OrbiGo POC! 🔊✨

Homerun Festivals

OrbiGo har fått förtroendet att leverera en komradiolösning till Homerun Festivals som är Sveriges snabbast växande arrangörsbolag bakom festivalsuccéer som Brännbollsyran, Bayside Festival och Bonfire Festival.

– Det är viktigt att kunna kommunicera säkert och effektivt under våra festivaler. En kostnadseffektiv och enkel lösning via OrbiGo POC var en perfekt lösning säger Mikael Jakobsson, Security Manager

OrbiGo POC Version 5.7.7.

Web Dispatcher

· Webbaserad applikation för Dispatch
· Röst PTT-samtal
· Meddelande
· GPS Platsspårning
· Hantera användare och grupper
· OTAP (Ändra inställningar för online enheter)

Andra förbättringar

· Animering för ”visa spår” i Dispatch
· DTMF toner, under pågående telefonsamtal
· Importera / Exportera inställningar för enheter i Dispatch

Ladda ner ny version (APK)

OrbiGo tecknar avtal med Ringup – erbjuder komradio som tjänst.

PRESSMEDDELANDE 2021-07-05

OrbiGo är Sveriges och Norges största operatör för digital kommunikationsradio för den privata yrkessektorn. OrbiGo satsar på ökad närvaro på den nordiska marknaden och avtalet med Ringup är ett viktigt steg i denna satsning.

– Ringup har en stabil position på marknaden för telefoni och telekom och är en jättestark återförsäljare av vår lösning för digital kommunikationsradio i nätverk. Tillsammans kommer vi att kunna göra stor skillnad för många fler företag, organisationer och föreningar i Sverige, säger Christer Öhman, vd för OrbiGo.

– Det här är ett nytt affärsområde för oss som passar perfekt in i vårt befintliga erbjudande av funktionstjänster till våra kunder. Tillsammans med OrbiGo satsar vi nu på att kunna erbjuda fler aktörer på marknaden en smidig och helt digital lösning för digital kommunikationsradio i nätverk, säger Mikael Johansson, kedjechef på Ringup.

Ringup levererar redan idag en rad funktionstjänster inom telefoni och IT till olika verksamheter i Sverige. Bolaget är en del av hemelektronik- och telekomkoncernen Electra Sweden AB, med bas i Kalmar.

Genom ett nytt centralt avtal med OrbiGo – ledande komradiooperatör i Norden– satsar Ringup nu på ett nytt affärsområde. Tillsammans med OrbiGo ska Ringup erbjuda företag, organisationer och föreningar digitala kommunikationstjänster i abonnemangsform och med nästan obegränsad räckvidd eftersom nätet är konstruerat med basstationer länkade till varandra med automatisk roaming.

Om Ringup:
Varumärket Ringup ägs av Electra Gruppen AB (publ) som driver butikskedjor för hemelektronik-och telekomprodukter. Electra Gruppen AB (publ) äger kedjornas namn och koncept, medan butikerna ägs av lokala entreprenörer. Läs mer på www.ringup.se

Om OrbiGo:
OrbiGo är Sveriges och Norges största operatör för digital kommunikationsradio i nätverk i den privata yrkessektorn. Bolaget ägs av Zodiac Sverige AB, Christer Öhman Invest AB och G Carlson Company Invest AB. Med en sammanlagd erfarenhet på över 90 år inom komradio och telekom har vi nu byggt ihop det bästa av flera världar och skapat OrbiGo. Läs mer på www.orbigo.se

För mer information, vänligen kontakta:
Christer Öhman, vd för OrbiGo, 070- 333 00 31, christer.ohman@orbiGo.se
Mikael Johansson, kedjechef på Ringup, 0480-584 53, mikael.johnsson@electra.se

OrbiGo APP iOS Ver 2.0

Ny version av vår OrbiGo APP för iOS.

Piteå Elit SK kommunicerar med hjälp av OrbiGo

Piteå Elit ser stora fördelar med att kunna kommunicera säkert och effektivt under viktiga tävlingar säger Karl Edenroth, Valla- och Servicechef Piteå Elit.

En god kommunikationslösning gör det möjligt att effektivisera delar inom tävlingsverksamheten ute i skarpt läge. Ofta arbetar vi under hård tidspress både inom vallateamet men även ledarteamet där snabba beslut och sena ändringar hör till vanligheterna.

Att få denna möjlighet tillsammans med OrbiGo ser vi som ett viktigt steg att utveckla vår verksamhet ytterligare, samt befästa vår position som landets ledande elitklubb inom längdskidåkning, säger Edenroth.

Christer Öhman utses till ny VD för OrbiGo

Operatören OrbiGo AB med säte i Piteå erbjuder nationella och internationella företag, organisationer och föreningar digitala kommunikationsradiotjänster i abonnemangsform med möjlighet till utökad täckning där kunden behöver det. Styrelsen i OrbiGo AB har nu beslutat att utse Christer Öhman som ny VD för bolaget.

– Jag är stolt och glad över att kunna presentera Christer som ny VD, säger Rolf Ramberg, VD på Zodiac Sverige AB som är majoritetsägare i bolaget. Christer är en kompetent ledare och har i sina tidigare positioner visat att han har djup förståelse för hur man skapar tillväxt i bolag med komplexa lösningar. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla bolaget till nya framgångar

Christer Öhman har tidigare varit VD för Tell Sverige (fd Telemäklarna) och har också stor erfarenhet av affärsutveckling på en global marknad.

– Jag är hedrad över att få ta rollen som VD och att få leda ett företag med så stark kompetens och i en bransch under förändring, säger Christer Öhman. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans OrbiGos styrelse, återförsäljare och kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling och skapa nya kommunikationslösningar som håller i framtiden.

OrbiGo AB ägs idag till 42,5% av Zodiac Sverige AB, 32% av Öhman Invest AB samt 25,5% av Carlson Invest AB.

nya OrbiGo PoC

Abonnemang inklusive OrbiGo PoC 100 eller PoC 120 radio. 199kr/mån och användare (24 mån avtal).

Nytt samarbete med Skellefteå buss

OrbiGo och Telemäklarna har hjälpt oss att förbättra vår verksamhet och vi har nu en framtidssäkrad digital kommunikationslösning som dessutom är kostnadseffektiv säger Andreas Olofsson, VD för Skellefteå buss

OrbiGo deltar på Elmia mässan

OrbiGo Mobil, lanserar den senaste applikationen för din smartphone/ platta/ dator i kombination med vårt rikstäckande kommunikationsnät.


Välkommen till vår monter D02:10 på Elmia Lastbil 22-25/8 i Jönköping.


Vi kommer även att visa och tala om övriga nyheter som kommer, kom till scenen mitt i hall D på torsdag kl 14:00

NY DIGITAL PROFFSRADIO MED FULL KNAPPSATS OCH DISPLAY

PD685 har en metallram som ger låg vikt, snygg design och robusthet (IP67). Med LCD-skärm, komplett tangentbord och tre programmerbara knappar är PD685 mycket användarvänlig.

ORBIGO UTÖKAR TÄCKNINGEN OCH ETABLERAR NY ORT I UPPSALA

DMR-operatören OrbiGo förstärker nu täckningen och kapaciteten för kunderna i sitt radionät genom etablering i Uppsala.

SKELLEFTEÅ BUSS NYTTJAR UNIKA TJÄNSTER I ORBIGO

Skellefteå buss , ”Skelleftebuss” är den senaste kunden inom bussnäringen som har tecknat abonnemang för digital komradio hos operatören OrbiGo.

öppnar nu sitt digitala komradio-nät i Hudiksvall

I och med etableringen av en ny basstation i Hudiksvall säkerställer OrbiGo att användarna får en omfattande täckning i Södra Norrland.

OrbiGo kommer till Tjörn

Med digital komradio i OrbiGo:s nät kan du pratat över hela Tjörn och in till Göteborg.

OrbiGo förstärker täckningen i Stockholm

DMR-operatören OrbiGo förstärker nu täckningen och kapaciteten för kunderna i sitt radionät.

ÅKERINÄRINGENS NYA NÄT

Nu lanserar vi OrbiGo SÅ-Riksnätet tillsammans med Sveriges Åkeriföretag. Speciellt anpassat för åkerier.

OrbiGo lanserar i Sundsvall

Nu lanserar OrbiGo nätet i Sundsvall och vill fira det med dig.

OrbiGo lanserar i Stockholm

Nu lanserar OrbiGo nätet i Stockholm och vill fira det med dig.

Nu lanseras ObriGo Lantbruk

Med digital komradio i OrbiGo Lantbruk, så får du en tjänst som är anpassad för samverkat och effektiv talad kommunikation på gården/arbetslaget.

OrbiGo lanserar i Norrköping

Nu lanserar OrbiGo nätet i Norrköping och vill fira det med dig.

Load Up North mässan

OrbiGo medverkar på Load Up North mässan den 27-29/8 i Boden tillsammans med Telemäklarna i Sverige AB.

Utökad OrbiGo täckning

Nu har OrbiGo utökat täckningen i Norrköping och Linköping.

Mittia mässan i Ljusdal

OrbiGo medverkar på Mittia mässan den 14-15/8 i Ljusdal tillsammans med Stjärna Fyrkant i Hudiksvall.

Få en gratis Zodiac Micro

Ta emot besök och information från OrbiGo, så får du en gratis Zodiac Micro när vi besöker dig och ditt företag.